10. januar 2019

Indvielse af nyt magasin og Åbent-Hus i Rønbjerg

Fredag den 18. januar 2019 kl. 15-17 

MUSEUM SALLING, Kisumvej 32, Rønbjerg, 7800 Skive

Den 18. januar kl. 15 indvier borgmester Peder Christian Kirkegaard MUSEUM SALLINGs nybyggede magasin i Rønbjerg, og museet ønsker at vise bygningen frem, hvorfor der også er åbent hus til kl. 17.

Magasinet skal rumme MUSEUM SALLINGs samling indenfor kunst, kulturhistorie og natur, samt Skive Kommune Arkiv. Der er tale om et magasin på ca. 5000 mmed 6,5 m til loftet - bygget efter moderne principper for opbevaring.

Magasinet er finansieret af en bevilling fra Skive Kommune på 8,1 mio. kr., mens en særbevilling på 367.000 kr. fra Slots- og Kulturstyrelsen er anvendt til kølemagasin.

”Det er en stor fornøjelse at se resultatet af mange års arbejde, og på den måde at fremtidssikre genstande, arkivalier, film og billeder, samt kunstværker til de kommende generationer”, udtaler museumschef Inge Kjær Kristensen.

”Magasinet er et højlager organiseret omkring et pallesystem, så samtidig med at genstandene får en fast plads, skal vi sikre os, at vi ved, hvor alting er. Det er et større arbejde, end det lige lyder til! Forstil dig f.eks. at flytte ca. 1,2 km hylder fyldt med massevis af papirarkivalier og så skulle kunne finde det hele igen”! Lyder det fra museumschefen.

 Når året er omme, er magasinet fyldt og samlingen står sikkert i et moderne magasin.

2019 bliver ”pakke- og flytteår”  for MUSEUM SALLINGs medarbejdere. 

For yderligere information kontakt:

Museumschef Inge Kjær Kristensen

T: 9915 6870

E: inkk@museumsalling.dk

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubblemedia